Naleśniki z jajkami to fajny sposób na niedrogi, prosty i sycący posiłek. Kiedyś uważałam, że pasta jajeczna dobra jest tylko na chlebie. Błąd! Z naleśnikami też smakuje super. Dodatkowe ich obsmażenie na klarowanym maśle działa zdecydowanie na plus. około 7-8 naleśników wg swojego ulubionego przepisu 6 jajek 1 duża cebula 1 kajzerka mleko 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany sól, pieprz Dodatkowo: masło klarowane szczypiorek Przygotowujemy naleśniki wg swojego ulubionego przepisu. Ja wykorzystałam TE, choć z p... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...