Eklerki z masą dyniową

Eklerki z masą dyniową

Domowe eklerki z dosyć zaskakującą masą z dodatkiem puree dyniowego. Masa ma wg mnie bardzo ciekawy smak. Świetnie smakuje doprawiona szczyptą mielonego cynamonu. To ciekawa propozycja na jesienny deser. Ptysie, wiadomo, najlepiej smakują na świeżo. Eklery: 1 szkl. wody 60 g masła 170 g mąki pszennej 1 op. cukru wanilinowego (16g) szczypta soli morskiej 4 jajka Masa dyniowa: 100 g miękkiego masła 1-2 łyżki cukru pudru 1 op. cukru wanilinowego 200 g gęstego puree z dyni 250 g mascarpone szczypta cynamonu Wodę, ...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję