Drożdżowe precle – smażone

Drożdżowe precle – smażone

Drożdżowe precle – smażone

Jejku, jejku, jakie to dobre!!! Miałam zjeść góra dwa, a zjadłam… nie przyznam się ile:) Początkowo, jak „studiowałam” przepis myślałam, że to będzie bardziej na wytrawnie. Zachęcił mnie dodatek ostrej papryki i imbiru. Obu przypraw dałam na koniec łyżeczki. Całościowo jednak te smażone precelki miały słodkawy posmak. Wyszły Re-we-la-cyj-ne! Bardzo mi smakowały. Takie niby pączki – nie pączki. Z chrupiącą skórką i miękkim środkiem. Pyszne! Smażyłam we frytownicy po około 2 minuty na k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.