Przepis na : obiad
Zaczął się sezon na dynię, korzystajmy zatem z jej wartości odżywczych i wykorzystujmy w kuchni różne jej odmiany. Dynia hokkaido jest nieco słodsza od tradycyjnej dużej dyni. Ja wykorzystałam ją do przygotowania zupy z makaronem tagliatelle i chrupiącymi smażonymi listkami szałwi. Czas przygotowania: 10 min. Czas gotowania: 20 min. Porcja dla 4 osób: Składniki: ● 250 g tagliatelle ● 400 g dyni hokkaido ● 1 cebula ● 12 listków świeżej szałwiI ● 3 łyżki oliwy z oliwek ● sól, pieprz Przygotowanie : Dynię o... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...