ZUPA Z DYNI HOKKAIDO Z LIŚĆMI SZAŁWII I TAGLIATELLE

ZUPA Z DYNI HOKKAIDO Z LIŚĆMI SZAŁWII I TAGLIATELLE

ZUPA Z DYNI HOKKAIDO Z LIŚĆMI SZAŁWII I TAGLIATELLE

Przepis na : obiad

Zaczął się sezon na dynię, korzystajmy zatem z jej wartości odżywczych i wykorzystujmy w kuchni różne jej odmiany. Dynia hokkaido jest nieco słodsza od tradycyjnej dużej dyni. Ja wykorzystałam ją do przygotowania zupy z makaronem tagliatelle i chrupiącymi smażonymi listkami szałwi. Czas przygotowania: 10 min. Czas gotowania: 20 min. Porcja dla 4 osób: Składniki: ● 250 g tagliatelle ● 400 g dyni hokkaido ● 1 cebula ● 12 listków świeżej szałwiI ● 3 łyżki oliwy z oliwek ● sól, pieprz Przygotowanie : Dynię o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.