Zupa krem z zielonych szparagów (na szybko)

Zupa krem z zielonych szparagów (na szybko)

Zupa krem z zielonych szparagów (na szybko)

Kolejna odsłona szparagów. Dzisiaj w formie zupy. Dodatkowo z wykorzystaniem łykowatych, twardych części. Dzięki temu nic się nie zmarnuje. Polecam. Składniki: Twarde części z dwóch pęczków szparagów zielonych 3 ziemniaki 100 g fileta z kurczaka Woda ok. 1 ½ l Sól Pieprz biały Śmietana słodka/ opcjonalnie Wykonanie: Szparagi kroimy na kawałki i umieszczamy razem z filetem w garnku z wodą. Zagotowujemy. Ziemniaki obieramy. Kroimy. Dodajemy do szparagów. Całość solimy i gotujemy do miękkości. Odstawiamy do przestudzeni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.