Tapioka z musem truskawkowo-jabłkowym

Tapioka z musem truskawkowo-jabłkowym

Tapioka z musem truskawkowo-jabłkowym

Przepis na : deser

Święta się skończyły. Teraz trzeba wrócić do normalnego stylu żywienia. I tak dzisiaj proponuję lekki deser przygotowany na bazie z tapioki. Mam nadzieję, że Wam zasmakuje. Składniki: 1/3 szklanki tapioki 2 szklanki wody 3 – 4 łyżeczki miodu 250 g truskawek ( mogą być mrożone ) 1 jabłko Wykonanie: Tapiokę wsypujemy do garnka i zalewamy na 2 godziny wodą. Po tym czasie gotujemy na małym ogniu przez około 15 minut aż kuleczki tapioki staną się przezroczyste. W czasie gotowania mieszamy. Pod koniec dodajemy miód i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.