Szaszłyk drobiowo – wieprzowy aromatyzowany czosnkiem

Szaszłyk drobiowo – wieprzowy aromatyzowany czosnkiem

Szaszłyk drobiowo – wieprzowy aromatyzowany czosnkiem

Danie szczególnie polecam na grilla ( w końcu to prawie nasze zajęcie narodowe ). Dzięki dodaniu do potrawy boczku, filet z kurczaka nie jest suchy, a całość dopełnia się idealnie. Polecam, wypróbowane. Składniki: Filety z kurczaka Świeży boczek Sól Czosnek Słodka mielona papryka Wykonanie: Z boczku usuwamy skórę a następnie kroimy go na cienkie paski. Przyprawiamy solą, papryką i przepuszczony przez praskę czosnkiem. Pozostawiamy do zamarynowania ( możemy zostawić nawet na kilka godzin w lodówce, im dłużej t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.