Pulpety warzywno-mięsne w śmietankowym sosie

Pulpety warzywno-mięsne w śmietankowym sosie

Pulpety warzywno-mięsne w śmietankowym sosie

Kolejne pulpety w moim wykonaniu, dzisiaj jednak trochę inaczej a z dodatkiem warzyw. Ja wykorzystałam marchewkę i cukinię. Warzywa nadają pulpetom lekkości. Do tego śmietankowy sos i dania gotowe. Polecam. Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 marchewka ½ młodej cukinii 1 jajko 1 łyżka bułki tartej Sól Pieprz 1 łyżka śmietankowego almette 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej Bulion/ woda Wykonanie: Cukinię ścieramy na tarce warzywnej, przekładamy na sito i lekko solimy ( pozostawiamy kilkanaście minut aby ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.