Delikatny dorsz smażony. Składniki: 1 kg dorsza 2 jajka około 1 szklanki mąki pszennej sól pieprz olej rzepakowy do smażenia Wykonanie: Rybę oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Rybę solimy i pieprzymy z obu stron. Jajka wybijamy do miseczki, solimy, pieprzymy i roztrzepujemy widelcem. Mąkę wysypujemy na płaski, duży talerz. Rybę otaczamy w jajku, a następnie w mące. Rybę smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony - do uzyskania złotego k... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...