Niby tyle różnych śledzi już jedliśmy, a tu takie zaskoczenie... Te śledzie są wprost bajeczne. Połączenie, śledzia, cebulki i słodko- kwaskowej żurawiny..., mniam...istne cuuuudo... :-) Inspiracją był ten przepis, choć jak zwykle lekko zmodyfikowany, m.in. dałam dużo więcej żurawiny. Śledzie wymagają kilkukrotnego zmieniania wody przy moczeniu, warto to uwzględnić przy przygotowywaniu, trwa to bowiem kilka godzin. Ja do pierwszego moczenia (dzięki sugestii znajomego) dodałam octu, dzięki niemu śledz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...