Pyszne, lekkie ciasto z sezonowymi owocami. W mojej wersji z morelami, które nadają lekko kwaskowy posmak.Ciasto godne wypróbowania. Gorąco polecam. Następnym razem użyję tylko mniej sody, była zbyt wyczuwalna. Znalezione tutaj. Składniki: 500g mąki orkiszowej 700 600g jogurtu greckiego 3/4 szkl.ksylitolu (lub cukru trzcinowego) 1 duże jajko 160 ml oleju sok wyciśnięty 1 cytryny 2 łyżeczki sody ( proponuję dać mniej) 700g owoców ( dałam morele, ale mogą być inne) W misce wymies... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...