08 . 06.2019 Magda Sezon grillowy w pełni, ale nie zawsze pogoda dopisuje by go rozpalić. Dlatego przetestowałam czy tak pyszne wege szaszłyki można zrobić w piekarniku i ta sztuczka świetnie się udała. Brakuje dymnego aromatu, ale smak składników wynagradza ten mały szkopuł. Ser halloumi po zagrzaniu delikatnie skrzypi pod zębami, a warzywa są cudownie słodkie i soczyste. W deszczowe dni spokojnie do zrobienia w piekarniku, a w słoneczne do wrzucenia na tackę i grilla. Składniki (na 8 szaszłyków): 500g sera halloumi 1... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.