Przepis na : śniadanie
20.07.2024 Magda Jeśli miałabym powiedzieć, które ze śniadaniowych placuszków są najszybsze i najłatwiejsze to byłyby to zdecydowanie skyrniki. Bez miksera, z minimalnej ilości składników uzyskujemy delikatne, puszyste placuszki, które smakują przepysznie. Skomponujesz je z czym tylko chcesz – z samym cukrem pudrem, z ulubionymi świeżymi owocami lub też z dżemem. Do tego są fit, więc można jeść te pyszności naprawę bez wyrzutów. Składniki (na około 6 placuszków): opakowanie serka skyr 1 jajko 1/2 łyżec... czytaj dalej...
Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.
Czytaj dalej...Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.