Kokosowe miso ramen z chrupiącym tofu

Kokosowe miso ramen z chrupiącym tofu

Kokosowe miso ramen z chrupiącym tofu

17.10.2024 Magda Dobra, jeśli wcześniej się gdzieś chwaliłam, że zrobiłam lub jadłam najlepszy ramen na świecie, teraz już się to nie liczy. Wszystko zostało cofnięte za sprawą tego kokosowego cuda z miso i chrupiącym tofu. Zaskakujące, że tak prosty wywar, dosłownie na kilku składnikach może być tak pełen smaku i aromatu. Do tego dodatki, w tym wypadku dość niebanalne, bo to słodko-orzechowe chrupiące tofu jest naprawdę wspaniałe i do wykorzystywania w wielu innych potrawach. Więc jeśli macie ochotę na coś wy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Strona

Warto przeczytać

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaStronaSmacznaStrona

Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.

Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.

Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.

Inne przepisy z Smaczna Strona

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.