01.04 .2019 Magda Szybki i sycący gulasz, który nie wymaga długiego duszenia mięsa? Właśnie trafiliście na właściwy przepis. Ja jestem tym przepisem zachwycona – nie spodziewałam się, że tak świetnie do zielonej, lekko ziemistej w smaku soczewicy, będzie tak dobrze pasować pikantne, paprykowe chorizo. Ale jeszcze większym zaskoczeniem smakowym była słodka, bo karmelizowana z miodem i octem balsamicznym, cebula, która była kropką nad i tego dania. Składniki (na 3-4 porcje): 200g zielonej soczewicy 200g choriz... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.