Przepis na : śniadanie
Szakszuka to znaczy bałagan . Bałagan na patelni bo danie składa się z kilku rozdrobnionych, przesmażonych razem składników i usadzonych na nich jajek. Świetne danie na rodzinne, weekendowe śniadanie. Jest rozgrzewające, energetyczne i bardzo smaczne. Klasyczną szakszukę robi się z czerwonych pomidorów i takiej samej papryki. Ale ja postanowiłam dodać do niej świeże kurki i pomyślałam, że w czerwieni dojrzałych pomidorów jakoś by się zagubiły. Stąd pomysł na wersję żółtą, równie pyszną, może nawet pyszniejszą. O... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.