Frittata poświąteczna

Frittata poświąteczna

Frittata poświąteczna

Przepis na : śniadanie

Jeszcze się nie zdarzyło żeby dobrze wcelowała z ilością jedzenia przygotowywanego na święta. Pewnie zresztą jak większość z Was. Niestety, przeważnie czegoś zrobię za dużo albo chętniej jemy coś innego a przecież jedzenia nie powinno się wyrzucać więc bardzo staram się tego nie robić. Nadwyżki zwykle zamrażam i są jak znalazł na czarną godzinę. Cześć potraw jednak przerabiam dodając do zupełnie innych dań i czasami powstają bardzo ciekawe rzeczy. Tak jak ta frittata, która bardzo nam smakowała. ROZWIŃ I CZ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

przepisy na święta, ciekawe przepisy, śniadania, śniadanie, jajka na święta

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Dota|oneginetatopa, 8 stycznia 2013 17:40:24

super Ci wyszła:) bardzo lubię u mnie to bardziej obiadowe danie:)

goszkaola, 8 stycznia 2013 19:12:39

wyglada przepysznie!

Anonymous, 8 stycznia 2013 23:01:08

wygląda ślicznie!!!chociaż nie lubię smażonych jajek z pewnością się skuszę! cudo!a czy można by tam przemycić ziemniaki do tego(gotowane, np wczorajsze, tzw resztki :) ?nie zepsułoby to smaku? jak myślisz Pyzo ?pozdrowienia od wiernej fanki :)

Iwona, 9 stycznia 2013 01:02:02

ju wiem co jutro robię na obiad:)

Iza Kulińska, 9 stycznia 2013 01:08:34

może być i obiadowe - u nas na niedzielne, późne i treściwe śniadanie :)

Iza Kulińska, 9 stycznia 2013 01:08:47

i tak smakuje :)

Iza Kulińska, 9 stycznia 2013 01:09:39

te ziemniaki podsmażyłabym najpierw żeby były troszkę chrupiące i dopiero zalała jajkiem :) dodać można co się chce :)

Iza Kulińska, 9 stycznia 2013 01:10:12

polecam :)