Przepis na : śniadanie
Jeszcze się nie zdarzyło żeby dobrze wcelowała z ilością jedzenia przygotowywanego na święta. Pewnie zresztą jak większość z Was. Niestety, przeważnie czegoś zrobię za dużo albo chętniej jemy coś innego a przecież jedzenia nie powinno się wyrzucać więc bardzo staram się tego nie robić. Nadwyżki zwykle zamrażam i są jak znalazł na czarną godzinę. Cześć potraw jednak przerabiam dodając do zupełnie innych dań i czasami powstają bardzo ciekawe rzeczy. Tak jak ta frittata, która bardzo nam smakowała. ROZWIŃ I CZ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
super Ci wyszła:) bardzo lubię u mnie to bardziej obiadowe danie:)
wygląda ślicznie!!!chociaż nie lubię smażonych jajek z pewnością się skuszę! cudo!a czy można by tam przemycić ziemniaki do tego(gotowane, np wczorajsze, tzw resztki :) ?nie zepsułoby to smaku? jak myślisz Pyzo ?pozdrowienia od wiernej fanki :)
może być i obiadowe - u nas na niedzielne, późne i treściwe śniadanie :)
te ziemniaki podsmażyłabym najpierw żeby były troszkę chrupiące i dopiero zalała jajkiem :) dodać można co się chce :)