Domowa wędlina. Łopatka peklowana, 3 razy krótko parzona

Domowa wędlina. Łopatka peklowana,  3 razy krótko parzona

Domowa wędlina. Łopatka peklowana, 3 razy krótko parzona

Często piekę kawałek mięsa żeby użyć go potem jako wędliny do chleba bo szynki sklepowe nam po prostu  nie smakują. Ale pieczeń to pieczeń. Może by tak mięso ugotować ? W sieci krąży mnóstwo przepisów na gotowane schaby, tzw. 5-cio minutowe, jednak ja miałam pod ręką łopatkę. No i dlatego właśnie łopatkę dzisiaj prezentuję.Ponieważ mięso gotowane jest szare a szynka jak to szynka - raczej powinna być różowa - więc użyłam soli peklowej i moja wędlina jest bardzo apetyczna. W pobliskim sklepie można kupić podob... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Smaczna Pyza

Autor

SmacznaPyzaSmacznaPyza

Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, szynka, mięso, schab gotowany, schab, mięsa pieczone, chleb, szynka gotowana, pieczeń z szynki, pieczona szynka

Inne przepisy z Smaczna Pyza

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.