W ubiegłym tygodniu kiedy pogoda na chwilę zrobiła się mniej letnia naszło mnie na porządne, gorące danie. Ja wiem, że wiosna i trzeba cieszyć się lekkimi daniami z młodych jarzynek , ale zachciało mi się i już. Zrobiłam czulent czyli potrawę, którą piecze się albo dusi powolutku przez przynajmniej kilka godzin a czasami nawet dobę. Czulent to danie bogate w smaku bo zawiera nie tylko mięso i kaszę, ale także warzywa i przeróżne aromatyczne przyprawy. Jest rozgrzewający i bardzo pożywny. Do tego dania doskonale na... czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.