Przepis na : śniadanie
Prosta pasta kanapkowa (z suszoną cebulą) Lubcie pasty kanapkowe? Ja uwielbiam, bo są dla mnie prostą odmianą dla codziennych kanapek. Pastę kanapkową można przygotować z różnych składników i na różne sposoby. Dzisiejsza wersja jest niewątpliwie jedną z łatwiejszych i bardziej tradycyjnych past. Za jakiś czas podzielę się z Wami mniej tradycyjnymi przepisami na pasty do kanapek. Dziś jednak stawiam na prostotę. Znacie? Lubicie? Składniki: 4 jajko M 1 płaska łyżka majonezu 1 płaska łyżka naturalnego jogurtu 2... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...