Bardzo dobre ciasto, intensywnie pomarańczowe, słodkie, wyjątkowe w konsystencji. Dla przełamania smaku dorzuciłam odrobinę jeżyn do ciasta, co było strzałem w dziesiątkę. Spodziewałam się, że wygra inne ciasto, które robiłam tego samego wieczoru, ale to dostało więcej pozytywnych recenzji :) Polecam! Składniki Ciasto 150 g miękkiego masła 1/3 szklanki drobnego cukru 3 duże jajka 1 3/4 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia sok i starta skórka z 1 średniej wielkości pomarańczy (ok. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...