Składniki: 3 kg pomidorów, 1 kg cebuli, 1kg czerwonej papryki, 1 puszka ananasa, 1 puszka kukurydzy. II część składników: 1/2 łyżeczka chili, 1/2 łyżeczka mielonego czosnku, 1 łyżeczka Vegety, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka musztardy, 1/2 lyzeczki pieprzu, 2/3 szklanki cukru, 1 szklanka octu. Pomidory i cebulę pokroić w kostkę, posolić 1 łyżka soli. Odstawić na 4-5 godzin. Po tym czasie dodać II część składników. Całość gotować 1 godzinę. Pod koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę i ananasa. Gdy papryk... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...