Te doskonałe i pyszne racucho-pączki są z dodatkiem twarogu i jabłek. Są proste w przygotowaniu, smaży się je jak pączki, więc to fantastyczna propozycja na karnawał Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na około 28 sztuk: 500 g twarogu 300 g jabłek 3 ½ szklanki mąki pszennej tortowej lub typ 500 ½ szklanki cukru 3 płaskie łyżki masła 80 g drożdży 4 jajka 1 szczypta soli Olej do smażenia Przygotowanie: Masło, cukier i jajka i szczyptę soli miksuję na puszystą masę. Mąkę wsypuję do miski, dodaję rozkruszone droż... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...