Ucierane ciasto z jabłkami i orzechami włoskimi

Ucierane ciasto z jabłkami i orzechami włoskimi

Ucierane ciasto z jabłkami i orzechami włoskimi

To kolejne ciasto wypróbowane z przepisów Pani Doroty, jak zwykle trochę zmodyfikowany, oryginalny przepis znajdziecie  tutaj .  Składniki: 5 jajek 1 i 1/4 szklanka mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 250 gram margaryny 1,5 kg jabłek kilka łyżek cynamonu ( do posypania ciasta) pół szklanki grubo posiekanych orzechów włoskich cukier puder do posypania ciasta Margarynę roztapiamy i odstawiamy do wystudzenia. Jabłka obieramy i kroimy w grubą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodka Kraina Wypieków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.