Jak używać tłuszczu podczas pieczenia?

Jak używać tłuszczu podczas pieczenia?

Jak używać tłuszczu podczas pieczenia?

Często mamy opory przed używaniem tłuszczu do pieczenia. Niejednokrotnie obawiamy się, by wypiek nie wyszedł zbyt tłusty bądź zbyt ciężki. Może to przecież zaszkodzić wątrobie lub innym osobom, posiadającym wrażliwy żołądek. Nie mniej jednak tłuszcz to jeden z głównych niezbędnych składników w naszej codziennej diecie. Prócz tego samo natłuszczanie jest bardzo przydatne. Nasmarowana blacha zapobiega przywieraniu wypieku. Jak zatem używać go właściwie i w jaki sposób dodać go odpowiednio podczas pieczenia? G... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu sierotka maRysia w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję