Sezon na szparagi w pełni! Zapraszam na moją wersję, gdzie szparagi podane są w mniejszych kawałkach. Szparagi w czosnku i kozieradce podane z twarożkiem - pęczek zielonych szparagów - 3 ząbki czosnku - duża łyżka mielonej kozieradki - 1/3 cytryny - 2 łyżki oliwy z oliwek - sól, pieprz - pół kostki twarogu półtłustego Szparagi oczyszczamy - usuwamy zdrewniałe końcówki, po czym delikatnie obieraczką obieramy twardsze końce. Płuczemy, po czym kroimy na mniejsze k... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...