Przepis na : obiad
Składniki: 4 jajka, 1,5 łyżeczki masła klarowanego, szczypta soli. Wykonanie: Masło rozpuszczam na ciepłej patelni, dodaję do jajek i ubijam ze szczyptą soli. Smażę na rozgrzanej patelni tak jak naleśniki. Z 4 jajek otrzymacie ok. 4-5 naleśników, które po usmażeniu zwijam w rulon i kroję tak jak nasze bacie i mamy na kluseczki dowolnej grubości. Smacznego! czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...