Naleśniki z dżemem z kiwi

Naleśniki z dżemem z kiwi

Naleśniki z dżemem z kiwi

No to mamy następny dzień i pomysł na obiadek, dla jednych obiadek dla drugich śniadanie czy kolacja. W upały nie chcę się zbytnio jeść ani robić więc IDE na łatwiznę. Składniki na naleśniki: -4 szklanki mleka 2% - 3 szklanki mąki pszennej - 2 jajka - szczypta proszku do pieczenia - olej 100 ml Dżem z kiwi: kiwi 1 kg po obraniu ma być cukier żelujący na 1 kg ze stewi  Naleśniki: Do miski wlewamy mleko, wbijamy jaja i  miksujemy.Dodajemy przesianą mąkę w raz z proszkiem do pieczenia.Miksujemy składniki na jednolita ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.