Chleb żytnio-razowy na zakwasie BIO

Chleb żytnio-razowy na zakwasie BIO

Chleb żytnio-razowy na zakwasie BIO

DZIŚ ZAPRASZAM WAS NA PYSZNY CHLEBE ŻYTNIO-RAZOWY. Chlebek ma pyszną chrupiącą skórkę i jest robiony na zakwasie BIO   Składniki:   mąka żytnia typ 720-500 g mąka razowa typ 2000- 500 g zakwas piekarski 50 g drożdże świeże 50 g sól 22 g woda letnia 700 ml   Najpierw odmierzamy obydwie mąki, wsypujemy je do misy.Drożdże świeże rozpuszczamy w szklance wody razem z zakwasem BIO. Przelewamy do mąki, dodajemy resztę wody i sól.Ciasto wyrabiamy kolo 15 minut. Zostawiamy je do wyrośnięcia na ja... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Różowa kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.