Drożdżówki z konfiturą z czarnego bzu i wiosna w obiektywie

Drożdżówki z konfiturą z czarnego bzu i wiosna w obiektywie

Drożdżówki z konfiturą z czarnego bzu i wiosna w obiektywie

Piękna jest tegoroczna wiosna! Koniec kwietnia i początek maja obfitowały w iście letnie chwile! Składniki na 9 sztuk 25 g świeżych drożdży 125 ml ciepłego mleka 1 cukier waniliowy 50 g stopionego masła 1 żółtko 80 – 90 g cukru pudru 250 – 270 g mąki pszennej mały słoiczek konfitury z czarnego bzu posiekane migdały rozbełtane białko do posmarowania wierzchów bułeczek Wykonanie Przygotowujemy zaczyn: w miseczce rozkruszamy drożdże, zasypujemy je cukrem waniliowym i dodajemy mleko. Składniki mieszamy, misec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia

Warto przeczytać

Lecznicze właściwości czarnego bzu

Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.

Czytaj dalej...

Autor

Renata Czelny - Kawa

Jestem rodowitą rzeszowianką mieszkającą w Krakowie.
Od kilku lat eksperymentuję w kuchennych wyczynach!
Moją specjalnością jest pieczenie serników w różnych smakach i odsłonach. Kolekcjonuję filiżanki, piękne dzbanki herbaciane, jestem wielką miłośniczką herbaty, kawy i czekolady.

Kocham książki, ostatnio zainteresowało mnie fotografowanie. Gotowanie zamieniłam w pasję, która stała się moim światem.

Podróżuję, fotografuję, poszukuję nowych smaków.
Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, drozdzowka, drożdżówki , placuszki, pączki, królik, drożdżowe, łatwe ciasto, bez pieczenia, pączki pieczone, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto drożdżowe

Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.