Drożdżówki z konfiturą z czarnego bzu i wiosna w obiektywie

17
  • Drożdżówki z konfiturą z czarnego bzu i wiosna w obiektywie
  • Drożdżówki z konfiturą z czarnego bzu i wiosna w obiektywie

    Piękna jest tegoroczna wiosna! Koniec kwietnia i początek maja obfitowały w iście letnie chwile! Składniki na 9 sztuk 25 g świeżych drożdży 125 ml ciepłego mleka 1 cukier waniliowy 50 g stopionego masła 1 żółtko 80 – 90 g cukru pudru 250 – 270 g mąki pszennej mały słoiczek konfitury z czarnego bzu posiekane migdały rozbełtane białko do posmarowania wierzchów bułeczek Wykonanie Przygotowujemy zaczyn: w miseczce rozkruszamy drożdże, zasypujemy je cukrem waniliowym i dodajemy mleko. Składniki mieszamy, misec... Czytaj dalej na blogu Raj dla Podniebienia


    Tematycznie do tego przepisu

    Inne przepisy z Raj dla Podniebienia

    Dodaj komentarz