Ostry sos pomidorowo sezamowy . Vinehat Bhatia Asafoetida Jest przypraw膮 powszechnie stosowan膮 w kuchni indyjskiej. Ma gumowat膮 konsystencj臋 oraz charakterystyczny zapach zbli偶ony do cebuli lub czosnku. W Polsce nazywa si臋 „smrodzieniec” , w Anglia „艣mierdz膮ca guma” Po dodaniu przyprawy do potraw mocny zapach zanika, a pozostawia po sobie ciekawy aromat. Jest lekkostrawna, zalecana osobom z problemami z uk艂adem pokarmowym. U偶ywana przez jogin贸w, kt贸rzy unikaj膮 cebuli oraz czosnku. Dob...
Jest bardzo wiele rodzaj贸w mi臋sa, pocz膮wszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, ko艅cz膮c na mniej popularnej wo艂owinie, jagni臋cinie lub ciel臋cinie.
Czytaj dalej...Je偶eli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki t艂uszczowej i 膰wiczysz, a nie mo偶esz ich spali膰 to mo偶e co艣 jest nie tak w diecie.
Czytaj dalej...