Tomato sesame chutney 馃専 u R.

Tomato sesame chutney 馃専 u R.

Ostry sos pomidorowo sezamowy . Vinehat Bhatia Asafoetida Jest przypraw膮 powszechnie stosowan膮 w kuchni indyjskiej. Ma gumowat膮 konsystencj臋 oraz charakterystyczny zapach zbli偶ony do cebuli lub czosnku. W Polsce nazywa si臋 „smrodzieniec” , w Anglia „艣mierdz膮ca guma” Po dodaniu przyprawy do potraw mocny zapach zanika, a pozostawia po sobie ciekawy aromat. Jest lekkostrawna, zalecana osobom z problemami z uk艂adem pokarmowym. U偶ywana przez jogin贸w, kt贸rzy unikaj膮 cebuli oraz czosnku. Dob...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczyta膰

Jak najlepiej dobra膰 przyprawy do mi臋sa?

Jest bardzo wiele rodzaj贸w mi臋sa, pocz膮wszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, ko艅cz膮c na mniej popularnej wo艂owinie, jagni臋cinie lub ciel臋cinie.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalaj膮ce t艂uszcz

Je偶eli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki t艂uszczowej i 膰wiczysz, a nie mo偶esz ich spali膰 to mo偶e co艣 jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz si臋 pod komentarzem.