Pasta alla Zozzona – Rzymski Klasyk

Pasta alla Zozzona – Rzymski Klasyk

Pasta alla Zozzona – Rzymski Klasyk

Pasta alla Zozzona: Historia, Pochodzenie i Przepis. W gąszczu różnorodnych włoskich dań jedno wybija się nie tylko ze względu na bogate smaki, ale także na intrygującą nazwę: Pasta alla Zozzona. Nazwa ta może wywołać zdziwienie, ponieważ w języku włoskim — zozzo, oznacza — brudny. W kontekście rzymskiej kuchni jest to jednak określenie na coś wyjątkowo obfitego, sycącego, tłustego i przede wszystkim kalorycznego. W przypadku tego dania — brudny oznacza po prostu wyjątkowe połączenie smaków! Pasta alla Zozzona to t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję