Krem pasternak z pieczonymi czereśniami

Krem pasternak z pieczonymi czereśniami

Krem pasternak z pieczonymi czereśniami

Pasternak uprawiany jest ze względu na swoje słodkie korzenie od czasów starożytnych. Cesarz Tyberiusz uwielbiał pasternak i co roku sprowadzał go z Francji, gdzie chłodniejszy klimat pozwalał korzeniom na słodszy smak. Brytyjczycy szczególnie lubią pasternak. To brytyjscy koloniści wprowadzili warzywo do Nowego Świata w 1609 roku. Zapraszam na niebanalny krem z pasternaka i pieczone czereśnie. 👥 – ❌ ⏰ – 30 minut 🥩 – ❌ Składniki 500 g pasternaka 50 g masła 3 ząbki czosnku 300 ml śmie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.