Kokos na ostro ze Sri Lanki czyli Pol Sambol Faceta w Kuchni

Kokos na ostro ze Sri Lanki czyli Pol Sambol Faceta w Kuchni

Kokos na ostro ze Sri Lanki czyli Pol Sambol Faceta w Kuchni

Pol sambol to tradycyjna przyprawa ze Sri Lanki przygotowana ze świeżo startego kokosa, papryczki chili i czerwonej cebuli. Najczęściej stosowany jako dodatek do ryżu . Zapraszam na pierwszą część, dania ze Sri Lanki. 👥 – ❌ ⏰ – 30 minut ➕ chłodzenie 🇱🇰 – Sri Lanka ✅ Składniki ✅ Świeży kokos starty lub suszony ✅ 250-300 ml mleka kokosowego ✅ 1 papryka chili ✅ 3-5 łyżeczek płatków chili ✅1 łyżeczka soli ✅ 1 łyżeczka cukru ✅ 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę ✅ Sok z limonki ✅ 1 łyżka chipsó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.