
Herbata genmaicha z jaśminem i Cejlonem, fuzja kultur w filiżance Historia i pochodzenie genmaichy Herbata genmaicha, znana w Japonii jako „herbata ludowa”, narodziła się z potrzeby. Dodatek prażonego ryżu miał zmniejszyć koszty herbaty, ale szybko okazało się, że zbożowy aromat świetnie komponuje się z zieloną herbatą. Tak powstał napar, który do dziś kojarzy się z prostotą i głębią japońskiej codzienności. Herbata genmaicha z jaśminem i Cejlonem Dla mnie ta historia to dopiero początek . Zainspirowany klasy... czytaj dalej...

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...