Czosnkowe grissini.

Czosnkowe  grissini.

Czosnkowe grissini.

Grissini... Już wiele razy przymierzałam się do tego aby zrobić je w końcu w domu a nie kupować w markecie. Te włoskie drożdżowe paluszki są przepyszne! musicie je spróbować jeśli jeszcze tego nie zrobiliście ;-) Składniki; 40 dag mąki pszennej 2 łyżeczki suchych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka soli czosnkowej 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano ok. 50 ml oleju lub oliwy z oliwek ok. 200 ml ciepłej wody Dodatkowo; oliwa lub olej do posmarowania paluchów mak do posypania Przygotowanie; Mą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Radość kipiąca uśmiechem.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.