Faworki/Chrusty/Chruściki

Faworki/Chrusty/Chruściki

Przepis na : deser

I stały się usmażone. Uwielbiam faworki i to chrupanie! Zawsze kojarzą mi się z dzieciństwem i wspólnym zawijaniem, a później czekaniem z niecierpliwością aż zostaną wyłowione z oleju. Polskie faworki to chrupiące wypieki o charakterystycznym kształcie smażone na głębokim tłuszczu. Są wykonane z gęstego i elastycznego ciasta składającego się z mąki, śmietany i oryginalnie z jajek. Jednakże łatwo można się przekonać, że zweganizowanie tego przepisu jest bardzo proste. Po usmażeniu ciasto zamienia się w chrupiącą, ...

Czytaj dalej na blogu rabarbarowo

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.