Zupa kalafiorowa z ryżem na skrzydełkach indyczych

Zupa kalafiorowa z ryżem na skrzydełkach indyczych

Zupa kalafiorowa z ryżem na skrzydełkach indyczych

Eksperyment połączenia ryżu i ziemniaków w zupie kalafiorowej uważamy za udany. Składniki 2 skrzydełka indyka 2 litry wody 1 średni kalafior 2 młode marchewki 4 srednie ziemniaki 4 łyżki ryżu półtora łyżeczki soli 1 średnia pietruszka kawałek selera 1 nieduża cebula pęczek koperku cienki szczypiorek 4 łyżki śmietany do zup 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu 1 liść laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego ekologiczna kostka drobiowa Przygotowanie Ryż wsypałem do garnka, zalałem wodą, dodałem skrzydełka i sól. Zagotowałem n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.