Zupa fasolowa z porem i czosnkową kiełbasą

Zupa fasolowa z porem i czosnkową kiełbasą

Zupa fasolowa z porem i czosnkową kiełbasą

Danie kuchni francuskiej. Smak fasoli ,pora ,czosnku przeplatany z bazyliowym pistou ,po prostu pycha! Składniki 200 g drobnej białej fasoli 2 łyżki masła 150 g bekonu 2 ząbki czosnku por (biała część) 2-3 gałązki selera naciowego 2 marchewki 1,5 l bulionu drobiowego liść laurowy 250 g kiełbasy czosnkowej Pistou: pęczek świeżej bazylii ząbek czosnku 3 łyżki startego parmezanu 50-60 ml oliwy z oliwek Przygotowanie Fasolę wsypujemy do miski i zalewamy zimną wodą. Odstawiamy na noc. Rano fasolę płuczemy pod zim... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasola, por , zupa, seler, kiełbasa, francuskie, seler naciowy, marchewka, drobiowe, biała kiełbasa, zupa z selera

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.