Szaszłyki z kurczaka na rabarbarze

Szaszłyki z kurczaka na rabarbarze

Szaszłyki z kurczaka na rabarbarze

Przepis na : obiad

Młody rabarbar w sprzedaży. U nas nietypowo wykorzystany, nie kompot, nie ciasto , ale jako chutney. Składniki: 400 g rabarbaru 2 pęczki dymki 2 łyżki oleju 100 g rodzynków 4 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka cukru 1 łyżka mąki z tapioki 400 g filetów z piersi kurczaka 2 gałązki rozmarynu sól, pieprz Przygotowanie: Rabarbar i dymki oczyściłem , pokroiłem w kawałki 3 cm. Rozgrzałem olej, podsmażyłem na nim 3 minuty. Wrzuciłem rabarbar, wlałem 50 ml wody, gotowałem 5 minut. Dodałem rodzynki, sos sojowy, cukier... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen