Piersi kaczki z papryką i cykorią

Piersi kaczki z papryką i cykorią

Piersi kaczki z papryką i cykorią

Cykoria zawsze kojarzy się z kuchnią belgijską. Jesteśmy fanami cykorii, więc polecamy smakoszom takiego zestawienia. Składniki 6 piersi kaczki 2 łyżki soli 4 średnie cykorie 80 ml octu ryżowego 2 łyżki posiekanej mięty sól pieprz 2 łyżki słodkiej papryki sok z 2 pomarańczy skórka z pomarańczy fileciki pomarańczy Przygotowanie Skórę na piersiach kaczki ponacinałem w kratkę. Natarłem z obu stron papryką i solą, wstawiłem na 8 godzin do lodówki bez przykrycia. Po tym czasie ułożyłem piersi kaczki skórą do dołu na g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pomarańcze, kaczki, pierś, piersi, piersi z kaczki, sosy, papryka, mięso, drobiowe, przekąska, przystawki, przekąski, dania bez mięsa, dania na gorąco

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.