Pożywna, smaczna i bardzo łatwa w przygotowaniu. Składniki: 1 szklanka żółtego grochu (połówki) 2 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe lubczyk 1 łyżka sosu sojowego kurkuma sól, pieprz Zalej groch wodą nieco ponad powierzchnię, wrzuć ziele angielski, liście laurowe i lubczyk. Gotuj do miękkości. Wyjmij ziele i liście. Zblenduj, jeśli zupa jest za gęsta, dolej trochę więcej wody, ponownie zagotuj i zblenduj. Dopraw sosem sojowym, kurkumą, solą i pieprzem. Zblenduj lub dokładnie wymieszaj. Przepis bierze... czytaj dalej...
Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).