Pieczone bataty z sosem jogurtowym i kolendrą

Pieczone bataty z sosem jogurtowym i kolendrą

Pieczone bataty z sosem jogurtowym i kolendrą

Przepis na : obiad

Składniki: 3 szt. batatów 1 łyżka oliwy z oliwek sól morska pieprz ziołowy 6 gałązek tymianku Sos: 200 g jogurtu greckiego 2 łyżki soku z cytryny 2 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanej świeżej kolendry sól, pieprz Sposób wykonania: Bataty myjemy i przekrawamy na pół. Kawałki układamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.  Bataty skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy solą i pieprzem. Na każdy kawałek kładziemy gałązkę tymianku. Pieczemy przez 40 minut w 200°C z termoobiegiem. Wszystkie składniki sosu łączymy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.