Crumble - śliwki zapiekane pod kruszonką

Crumble - śliwki zapiekane pod kruszonką

Crumble - śliwki zapiekane pod kruszonką

Przepis na : deser

  Składniki: 1 kg śliwek węgierek 1 szklanka soku z pomarańczy 1/2 szklanki płatków owsianych 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu Kruszonka: 150 g mąki pszennej 100 g masła 80 g cukru pudru cukier puder do posypania wierzchu Sposób wykonania: Śliwki kroimy na połówki, wyjmujemy pestki, wrzucamy do miski i mieszamy z 1/4 szklanki soku pomarańczowego, cukrem i cynamonem. Kruszonka: w misce mieszamy mąkę z pokrojonym w kostkę schłodzonym masłem oraz cukrem pudrem. Przez kilka minut rozcieramy wszystko w palcach a ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qchnia po prostu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.