Mamy dla Was szybki, prosty sposób na imprezową (i nie tylko) przekąskę. W dodatku można ją całkiem efektownie podać. Składniki na 10 porcji: 10 plastrów szynki (np. konserwowa) ok. 100 g serka typu Almette o smaku chrzanowym 5 szt. białych szparagów w zalewie Sposób przygotowania: Smarujemy plaster szynki serkiem, układamy połówkę szparaga na jednym końcu i rolujemy całość. Rolsy możemy podawać z dodatkiem chrzanu ze słoiczka, czy sosu jogurtowego z ziołami. Miłego zawijania. czytaj dalej...
Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.