Szczerze mówiąc, na początku nie byłam przekonana, czy to dobre połączenie składników, ale jak tylko spróbowałam koktajlu, wiedziałam od razu, że dodam go na bloga, jako przedsmak dań z dynią w roli głównej. Bo będzie ich więcej. Mamy nadzieję, że zdążymy je wrzucić, zanim skończy się sezon na dynię. Chociaż zawsze można użyć też tej mrożonej. Ale korzystajcie póki jest dostępna świeża, w całości, razem ze skarbnicą witamin zawartych w pestkach. Składniki: 200 ml mleka 1/16 kawałka dyni (ok.100/150 g) średni...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.