Zmiksowane do picia

Jesienny koktajl z dynią

Szczerze mówiąc, na początku nie byłam przekonana, czy to dobre połączenie składników, ale jak tylko spróbowałam koktajlu, wiedziałam od razu, że dodam go na bloga, jako przedsmak dań z dynią w roli głównej. Bo będzie ich więcej. Mamy nadzieję, że zdążymy je wrzucić, zanim skończy się sezon na dynię. Chociaż zawsze można użyć też tej mrożonej. Ale korzystajcie póki jest dostępna świeża, w całości, razem ze skarbnicą witamin zawartych w pestkach. 😉

Składniki:

  • 200 ml mleka
  • 1/16 kawałka dyni (ok.100/150 g)
  • średnia gruszka 
  • sok z połówki średniej cytryny (prawie całej)
  • łyżeczka cynamonu
  • kilka listków mięty (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Do mleka wrzucamy obraną i pokrojoną na kawałki dynię i gruszkę. Dodajemy sok z cytryny, cynamon i miętę. Całość blendujemy do uzyskania gładkiej masy.

Delektujemy się. 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *