Kanapki dla dzieci babci Basi

Kanapki dla dzieci babci Basi

  Chleb, dżem, jajko, oliwa, keczup, owoce, warzywa. wg własnego uznania. Przygotowanie. Foremką do pierników lub ciasteczek wycinać w chlebie różne kształty, ja użyłam serduszka. Wycięty kawałek można podsmażyć lub posmarować i obłożyć. 1 wersja, kromkę chleba z wycięciem włożyć na rozgrzany tłuszcz i wbić całe jajko podsmażyć, następnie odwrócić i usmażyć drugą stronę. Uwaga: gdy wbijemy całe jajko jak na zdjęciu, to jajko się rozpłynie pod chlebem, bo jest go za dużo .( jak w moim przypadku) 2 wers...

Czytaj dalej na blogu Pysznosci Babci Basi

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.