Składniki: 70 dag żeberek wieprzowych 4 łyżki jasnego sosu sojowego 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka czosneku w proszku 3 łyżki octu ryżowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka keczupu 2 łyżki cukru Sposób wykonania: Żeberka pokroić w paski o szerokości około 3 cm. W miseczce połączyć: 4 łyżki jasnego sosu sojowego, 0,5 łyżeczki soli, 0,5 łyżeczki czarnego pieprzu oraz 1 łyżeczkę czosnku w proszku. W tak przygotowanej marynacie umieścić żeberka. Odstawić na 30 min. Smażyć 8... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...