Skrzydełka po tajsku.

Skrzydełka po tajsku.

Skrzydełka po tajsku.

      Składniki : 50 dkg skrzydełek z kurczaka olej sól pieprz czarny świeżo zmielony Sos : 1/4 szklanki ciepłej wody 2/3 szklanki masła orzechowego kawałek imbiru ( około 2 cm ) 1 łyżka soku z limonki lub cytryny 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżeczka sosu rybnego 1 płaska łyżeczka mielonej ostrej papryki chili Sposób wykonania :  S krzydełka dopraw solą i pieprzem, obtocz w oleju. Rozłóż pojedynczo na blaszce do piekarnika wyścielonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarnik... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.